Kuchyně Edity a Marie
„Okoštuj“ je moderně pojatou lidovou gastronomií, která se rodila po dlouhá desetiletí zde na Valašsku, ale i jinde, a na kterou se v dnešní době zapomíná. Vaří zejména z lokálních surovin, pokud to jde, vyhýbá se chemii. Snaží se o to, aby jídlo bylo zdravé a krásné. Soustředí se zejména na studenou kuchyni, těžištěm tvorby je pečivo z kvásku, pomazánek, frgálů a domácí buchty a koláče.
Jestli něco jsme si opravdu užili společně s Kristýnou, tak to byla práce pro tyto dvě výjimečné ženy, které dohromady spojila právě chuť. No a nás to k nim neodvratně spojilo díky tomu také, mimo jiné :-). Jsme rádi za přátelství a za chutě, kterými nás obohatili. Na vůni domácího chleba a vynikající bábovku při západu slunce, na ty prostě nezapomeneš, to musíš Okoštuj.
Styling: MgA. Kristýna Fuksová